Pelletkachel of warmtepomp

Wat het verschil is tussen een pelletkachel en een warmtepomp leggen wij u graag uit. Samen met u kijken wij naar wat het beste in uw huis past en wat het meest aansluit bij uw wensen. We gaan graag met u in gesprek om de mogelijkheden te bespreken.
Bekijk ons assortiment

Piazzetta P956 pelletkachel - Groenverwarmen
De specialist in BBQ en Kachels
Montage door gecertificeerde monteurs
Eerlijk en passend advies

Een pelletkachel of warmtepompboiler, wat is het verschil?

  • Een pelletkachel

Een pelletkachel brandt op houten pellets. Dat zijn kleine brokjes hout die gemaakt zijn van zaagsel en snippers hout. Dit wordt in een machine onder hoge druk samengeperst tot kleine, ronde staafjes, dit noemen we houtpellets. Deze pellets worden in de kachel verbrand en jij hebt proffeit van de stralingswarmte.

  • Een warmtepompboiler

Een warmtepompboiler is een boiler in combinatie met een elektrische boiler en een lucht-water warmtepomp. De pomp gebruikt warmte uit de omgevingslucht. Deze warmte wordt gebruikt om het sanitair water te verwarmen. Het aanzuigen van lucht gaat via een ventilatiesysteem. De warme lucht wordt door een warmtewisselaar die is gevuld met koelvloeistof gestuurd. Zodra deze vloeistof in contact komt met warme lucht, wordt er een gas gevormd. Een elektrisch aangedreven compressor zorgt ervoor dat het gas nog verder samengeperst wordt. Hierdoor ontstaat de gewenste temperatuur.

Altech Ecosy pelletkachel

meer info

 

Altech Ecosy pelletkachel

meer info

 

Altech Torus pelletkachel

meer info

 

Kom langs in onze showroom, wij leggen u graag alles uit

Komt u snel een keer langs in onze showroom in Gilze (Noord-Brabant)? Wij leggen u graag alles uit over de verschillen. Daarnaast kunnen we samen kijken welke van deze twee milieuvriendelijke oplossingen (een pelletkachel of warmtepompboiler) het beste bij uw huis en uw wensen past. U kunt bij ons binnenlopen op donderdag, vrijdag en zaterdag tussen 10.00 en 17.00 uur. Daarnaast kunt u ons natuurlijk altijd bellen op ons telefoonnummer 06-22326295, of stuur een e-mail naar [email protected]. Maakt u snel een afspraak?

Bekijk ons assortiment